fbpx

Zwap嘅企業社會責任(Corporate Social Responsibility)?

Zwap 為大專生而設的p2p理財平台

Zwap 嘅企業社會責任 Corporate Social Responsibility

Zwap 同香港大專生一齊成長,一直以「普惠金融」作為服務同學嘅忠旨,我哋深信,每位同學嘅未來,都應該好似人權一樣,都係不分種族、膚色、性別、語言、宗教、政治或其他見解、國籍或社會出身、財產、出生或其他身份等,存在任何區別。所以,我哋致力以不同形式去「資」援大專生增值自己、體驗校園生活、追尋同實現屬於自己嘅目標同夢想。

Zwap 嘅Founders 都曾經身為大專生,親身體會過依家同學都會面對嘅困境,例如想同fd搞下小生意,但係唔夠資金;想上莊/住hall/去外國exchange,但係唔想問屋企人拎錢;想係畢業前學習多一個技能,但係要番part time搵錢…… 

就係依份同理心,Zwap堅持企係大專同學嘅角度睇世界,一齊克服成長路上嘅挑戰,並且以「『資』援創業」、「『資』援學生活動」、「『資』援社會流動性」作為我哋企業社會責任(CSR)三大支柱,幫助同學擺脫金錢嘅限制同束縛,可以注專咁發展自我,實現所想!